- STUDIA podyplomowe „Rolnictwo i ekonomika gospodarstw rolnych” w IERiGŻ-PIB
- Aktualności
- O organizacji
- Projekty/współpraca
- Pasje młodych rolników
- Polskie zboża od gór aż do morza – 2024 – Sfinansowano z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
- Warzywa i owoce dają super moce – 2024 – Sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw
- Z wieprzowiną za pan brat – 2024 – Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
- Galeria zdjęć
- Kontakt
Szczęśliwe krowy to zdrowsze mleko
Wynika to nie tylko z pastwiskowego sposób żywienia krów w oparciu o trawy i koniczynę, ale również z bliższego naturze sposobu utrzymywania zwierząt. Mleko z gospodarstw ekologicznych zawiera zdecydowanie więcej ważnych dla zdrowia kwasów Omega-3, co jasno potwierdza, że produkty z gospodarstw ekologicznych, są znacznie zdrowsze niż produkty z gospodarstw konwencjonalnych.
Naukowcy zapowiadają, że badania będą kontynuowane, zwłaszcza w kierunku zapewnienia jak najlepszych wartości odżywczych mleka w okresie zimowym.
Naukowcy zapowiadają, że badania będą kontynuowane, zwłaszcza w kierunku zapewnienia jak najlepszych wartości odżywczych mleka w okresie zimowym.