- STUDIA podyplomowe „Rolnictwo i ekonomika gospodarstw rolnych” w IERiGŻ-PIB
- Aktualności
- O organizacji
- Projekty/współpraca
- Pasje młodych rolników
- Polskie zboża od gór aż do morza – 2024 – Sfinansowano z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
- Warzywa i owoce dają super moce – 2024 – Sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw
- Z wieprzowiną za pan brat – 2024 – Sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego
- Galeria zdjęć
- Kontakt
Wyjazd studyjny do Włoch
Podczas pobytu odbyły się spotkania z przedstawicielami związków zawodowych reprezentujących interesy pracowników i producentów rolnych. Uczestnicy wyjazdu wzięli udział w wykładzie na temat bezpieczeństwa żywności w skali globalnej organizowanego w siedzibie FAO w Rzymie. Odwiedziny w gospodarstwie agroturystycznym oraz winnicy pokazały przykłady inwestowania funduszy europejskich w rozwój działalności i produkcję energii odnawialnej. W międzyczasie polska delegacja zapoznała się z najważniejszymi zabytkami Watykanu, Rzymu i regionu Lacjum.
{mosimage}
Wyjazd przebiegał w miłej i koleżeńskiej atmosferze. Stworzył również możliwość na wymianę poglądów na temat rolnictwa oraz zawiązaniu nowych kontaktów czy współpracy.